Árvízi helyzetjelentés és intézkedések Vácon és környékén

Az éjszaka folyamán is több ezer zsákot töltöttek meg Vácon az önkéntesek, a tűzoltók, a katonák és az illetékes szervek munkatársai. Folyamatosan halad a munka, a Duna vízállása 19-én várhatóan átlépi a 700 centit, a tetőzés 750 cm felett lesz – nyilatkozta Matkovich Ilona polgármester, a váci operatív törzs vezetője a Szérűskertnél tartott helyszíni szemlén.

Jelenleg csak a Szérűskertnél lehet önkéntesnek jelentkezni

A polgármester, mint az operatív törzs vezetője, szerda reggel a Szérűskertnél tartott helyszíni szemlét.

Mint elmondta: „Az éjszaka folyamán is több ezer zsákot töltöttek meg az önkéntesek, a tűzoltók, a katonák és az illetékes szervek munkatársai. Folyamatosan halad a munka, a Duna vízállása 19-én várhatóan átlépi a 700 centit, a tetőzés 750 cm felett lesz”.

Továbbra is várják az önkéntesek jelentkezését!

Két helyen lekapcsolják Vácon a közvilágítást is

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elmarad a pénteki bringanapi program és a szombati Naszály túra – Új időpontok

Az operatív törzs tájékoztatása szerint keddről szerdára virradóra ez történt: A sétányon a katasztrófavédelem és a vízügy szakemberei építették a védvonalat, a honvédség a Diadal tér és Burgundia védelmén dolgozott.

Szerdán az elektromos szolgáltató áramtalanítja az Ady sétányt, a Budapesti főút jobb oldalán a könyvtárig nem lesz közvilágítás.

Több mint 140 tűzoltó csatlakozik, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben Vácon. (vac.hu)

Ingyenesek a földfelszíni parkolók

Vác Város Önkormányzata tájékoztatja az autósokat, hogy az árvízveszély időszaka alatt a városban található földfelszíni parkolóhelyek ingyenesen vehetők igénybe.

Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatója

A Dunai árvízhelyzet miatt a 12125 j. Ipolydamásd országhatárhoz vezető út 0+000 – 0+537 kmsz (Károly Róbert Híd) közötti szakasza és a 97821 j. Ipolydamásd – Helemba (Chl’aba) kerékpárút 0+000 – 0+190 kmsz. közötti szakasza a mai napon ideiglenesen lezárásra kerül.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Árvíz – Vízügy: a szigetközi szakaszt elhagyta az árhullám, pénteken Komáromnál és Esztergomnál tetőzik a Duna

A lezárást a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi.

A lezárás előrelátható ideje: szeptember 17.–szeptember 28.

A lezárás idejére jelenlegi állapot szerint a 12111 j. út Letkés – Szalka közötti határátkelőhely vehető igénybe.

Fokozatosan újraindulnak a távolsági vonatok

Szerda reggeltől fokozatosan újraindul a távolsági vonatok közlekedése is Budapest és Bécs között, az osztrák vasút azonban továbbra sem javasolja az utazást Ausztria felé. Bécs és Linz között a közlekedés továbbra is bizonytalan.

A szerelvényfordulók miatt várhatóan a kora délutáni órákig néhány vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, ahonnan EuRegio járatokkal, vagy a következő távolsági vonattal utazhatnak tovább.

Az első, teljes útvonalon közlekedő távolsági vonat a Keleti pályaudvarról 7.40-kor Bécs felé elindult railjet xpress (rjx 60), azonban már a Keletiből 6.40-kor elindult railjet (rjx 162) utasai is eljutnak Bécsig hegyeshalmi átszállással.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Incze Noémi: Az én Velencém

A  jelenlegi információk alapján a Bécsen túli (Wien Hbf.), Salzburg felé lévő állomások még nem érhetők el vasúton. A heves esőzések és az árvízhelyzet miatt Ausztriában továbbra is lehet járatkimaradásokra, fennakadásokra és késésekre számítani.

Az utazást érintő intézkedésekről bővebben az ÖBB honlapján olvashatnak: ÖBB (MÁVIMFORM) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments