Idén is folytatódik a méhnyakrák megelőző program

HPV_védőoltásVác Város Önkormányzata – immáron egészségtervéhez is híven – felelősséget érez polgárai egészségének megőrzéséért és betegségeik megelőzése terén. Szándékuk tettekben is megnyilvánul; a 2013. évben is keretet teremtettek megelőzési és gondozási tevékenységekre. A képviselőtestület úgy döntött, hogy idén is folytatni kívánja méhnyakrák megelőző programját.

A méhnyakrák napjainkban a 2. leggyakoribb rosszindulatú betegség a 45 év alatti nők körében Európában, pedig ez a rosszindulatú betegség ma már védőoltással és rendszeresen végzett szűréssel megelőzhető!

A védőoltás sok családnak olyan anyagi terhet jelent, melyet nem tud felvállalni, ezért döntött a testület a kampány anyagi támogatása mellett, melynek keretében az idén a 2000.01.01. és  2001.12.31. között született, állandó váci lakhellyel rendelkező  lányok oltását tudják támogatni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Időben és sikeresen részt vettek a Magyar Vöröskereszt által kiírt pályázaton így a szülők előtt most két lehetőség áll: az anyagilag rosszabb helyzetben lévő családok leánygyermekei mindhárom szükséges oltást ingyen kapják – a vöröskereszt támogatásának köszönhetően; alapesetben az önkormányzat a 2. és 3. oltást finanszírozza, a szülőktől gyermekenként  15.500 forint prevenciós kampány hozzájárulást kérnek.

A Jelentkezési határidő: 2013. október 31., 16 óra

Az első oltások beadása az illetékes háziorvosi rendelőben történik. Kérik, egyeztessenek időpontot lányuk házi gyermekorvosával! Az 1. oltás alkalmával be kell mutatni a befizetési csekk igazoló szelvényét. A csekkre írják rá: „Méhnyakrák megelőzési kampány„.

További részletek a vac.hu honlapon olvashatók. ♦

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments