A DDC zöldben gondolkodik: itt a Zöld Megoldás-pályázat

DDC_ZMA környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében 2015-ben újra meghirdeti zöld projekteket támogató pályázatát a Duna-Dráva Cement Kft. A Zöld Megoldás-pályázat célja, hogy a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élők környezettudatos magatartását, az élővilág megóvását és a környezeti infrastruktúra fejlesztését hosszú távon segítse. A legjobb projekteket – amelyek összdíjazása 6 millió forint – helyi szakértőkből álló zsűri választja majd ki.

Hazánk vezető építőanyag-gyártója, a Duna-Dráva Cement Kft hosszú távú stratégiájának egyik építőköve a környezeti és társadalmi felelősségvállalás, az erőforrások jó gazda módjára történő felhasználása. A vállalat mindezzel hozzájárul a természeti kincsek megőrzéséhez a jövő generációi számára. Éppen ezért idén már ötödik alkalommal hirdeti ki a Zöld Megoldás-pályázatot a DDC, amely a környezeti értékek megóvását, a környezettudatos nevelést segítő projektet díjazza.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Központi Gyógyszertár Vác

A tavalyi évben Beremend és Vác vonzáskörében összesen négy zöld megoldás valósulhatott meg a DDC támogatásával. A váci Kisvác-Középvárosi Óvoda Csányi körúti tagóvodájának udvarán a környezetünkre jellemző élővilágot a „Városi vadvilág” fantázianevű interaktív tanösvény mutatja be. Ugyancsak Vácott, a Madách Imre Gimnáziumban zöld közösségi teret valósítottak meg a tudatos energiafelhasználás és a környezettudatosság ösztönzésére. Ezen kívül, a sződligeti Napközi Otthonos Óvodában csemeteligetet alakítottak ki a gyermekeknek a környezetvédő és környezetszerető attitűd megteremtése érdekében. Siklóson pedig családi szabadidős- és fitneszközpont épült.

A kezdeményezés lényege és célja változatlan: 2015-ben is olyan pályázatokat várnak, amelyek a környezet védelmét tűzik ki célul, úgy, hogy közben a hosszú távú fenntarthatóság alapelveit is figyelembe veszik.

A környezetvédelmi program céljait, ütemezését és költségvetését, egyéb dokumentumok mellett 2015. október 26-ig kell a pályázati felhívásban megjelölt módon benyújtani a DDC felé. A pályázati felhívás elérhető a http://www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas honlapon. A nyertesnek 2016. augusztus 15-ig kell lezárnia a tervezett program megvalósítását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A beérkezett pályázatokat egy független, a váci és a beremendi régióban is elismert, tapasztalt szakértői zsűri bírálja el. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments