Megyei sportkarácsony: taroltak a váciak a díjátadón

Pest megye címereA Sportkarácsony alkalmából Pest megye amatőr és professzionális sportolói vehettek át elismeréseket a megyeházán pénteken délelőtt. A váciak – hűen a Nemzet Sportvárosának hagyományaihoz – ezúttal is taroltak a díjátadón.

Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a megye legjobb sportolóit. Beszédében úgy fogalmazott, hogy „a sportoló azt a hitet, azt az ígéretet ajándékozza a többi embernek, hogy neki is sikerülhet, neki is érdemes küzdeni, mert tartson bármilyen hosszú ideig a várakozás, a felkészülés, mindig megéri.” Mint mondta, ennek a közösségnek nem az számít, hogy ki a profi és ki az amatőr sportoló. Csak az számít, hogy sportolóként ki, milyen teljesítményt mutatott fel.

„Ettől az érzéstől az egész közösség válik jobbá, erősebbé, mert összeköti a közös erőfeszítés, a közös siker” – zárta beszédét a megye elnöke.

Központi Gyógyszertár Vác

A díjakat Németh Miklós olimpiai bajnok, és Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes, világbajnok sportolóink adták át.

» PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE a speciális sportágak kategóriában AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI SPORTSZERVEZETE elismerésben részesítette a VÁCI REMÉNYSÉG SPORTEGYESÜLET Atlétikai Szakosztályát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Virágosztás és faültetés is volt szombaton

A Váci Reménység Egyesület atlétikai szakosztálya 2002 óta foglalkozik fogyatékkal élő sportolók edzésével, versenyeztetésével. A világ élvonalába tartozó versenyzőik Keresztesi Erika, Szöllősi István, Kálmán Krisztina, Kanyó Zsolt, Szigeti Noémi, Rózsa Boglárka és Bálint Péter 2015-ben is kiváló eredményeket értek el a hazai és a nemzetközi versenyeken. Edzői: Szikora Gyula, Magyari József és Kanyó Zsolt.

» Pest megye legeredményesebb általános és középiskoláinak, valamint az év testnevelője díjai a Magyar Diáksport Szövetség 2014/2015. tanévi pontversenyének eredményei alapján került kiosztásra. PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás korosztályban AZ ÉV LEGEREDMÉNYESEBB PEST MEGYEI ISKOLÁJA II. DÍJ elismerésben részesítette a VÁCI MADÁCH IMRE GIMNÁZIUMOT.

A gimnázium tanulói sikereiket atlétika, úszás, labdarúgás és kézilabda sportágban érték el. Az iskola igazgatója: Horváth Edit. Testnevelői: Csernákné Quell Beáta, Csernák Károly, Csernok Gyula, Wágner Bálint, Steidl Anna. 

I. DÍJ elismerésben részesítette a VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BORONKAY GYÖRGY MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁJÁT ÉS GIMNÁZIUMÁT.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház májusi előadásai

Az iskola a Magyar Diáksport Szövetség pontversenyében a 323 pontot szerző iskola közül a 2014/2015. tanévben első helyen végzett az országban és Pest megyében egyaránt. Szinte minden sportágban indultak, amit a Magyar Diáksport Szövetség meghirdetett. Az országos diákolimpián eredményesen szerepeltek atlétikában, kéttusában, labdarúgásban, röplabdában, evezésben és úszásban. Az iskola igazgatója: Fábián Gábor. Testnevelői: Pajor Ferencné, Borosné Paku Beáta, Karcag Ildikó, Nagy Péter, Maloviczky Sándor és Pelczéderné Bodnár Magdolna.

» PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE és a PEST MEGYEI DIÁKSPORT SZÖVETSÉG középiskolás kategóriában AZ ÉV TESTNEVELŐJE elismerésben részesítette CSERNÁKNÉ QUELL BEÁTÁT, a Váci Madách Imre Gimnázium testnevelőjét. Csernákné Quell Beáta hosszú évek óta szervezi, rendezi a kézilabda diákolimpia megyei döntőit. Tanítványai sikeresen szerepelnek az országos versenyeken különböző sportágakban.

» PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE utánpótlás korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA elismerésben részesítette BÁCSKAI MÁTÉ ÉS ÁCS KRISTÓF kétpárevezősöket, a Vác Városi Evezős Club csapatát.

Bácskai Máté és Ács Kristóf 2015-ben három országos bajnokságot nyertek. Az ifjúsági Európa-bajnokságon IV., az ifjúsági világbajnokságon III. helyezést értek el. A kétpárevezős edzője: Mácsik Miklós. Az egyesület elnöke: ifj. Váczi Károly.

» PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI CSAPATA kategóriában elismerésben részesíti a VÁCI KÉZILABDA SE csapatát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tragor Ignác írógépe gazdagítja a múzeum gyűjteményét

A 2014/2015-ös szezonban magabiztosan nyerte az NB I/B nyugati csoportját és másodosztályúként a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutottak. Jelenleg az NB I-es bajnokság ötödik helyén állnak. Az egyesület elnöke: dr. Schoffer Attila. A csapat edzője: Zsiga Gyula.

» PEST MEGYE KÖZGYŰLÉSE férfi felnőtt korosztályban AZ ÉV LEGJOBB PEST MEGYEI SPORTOLÓJA elismerésben részesítette PETRÓ ÁDÁM kajak-kenu versenyzőt, a Váci Kajak-Kenu SE tagját.

Petró Ádám 2015-ben a maratoni világkupán kajak egyesben egy első és egy második helyet szerzett. A világbajnokságon ötödik, az Európa Bajnokságon első helyen ért célba. Edzője: Babella László. Az egyesület elnöke: Horváth Réka.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments