Dóra Zoltán kérdezi: tudunk-e magyarul. Szerinted?

dora-zoltan-nyelvmuvelo-700Tudunk-e magyarul? – teszi fel a kérdést a kiváló váci nyelvművelő, Dóra Zoltán. És ezt választotta előadása címéül is. A szeptember 29-én csütörtökön 17 órakor a városi könyvtárban sorra kerülő rendezvény azért is lesz különleges, mert a résztvevők megismerkedhetnek Dóra Zoltán új könyvével és ha tetszik, vásárolhatnak is belőle.

A Vácott élő Lőrincze-díjas nyelvész és nyelvművelő immár csaknem két évtizede írja tudományos ismeretterjesztő jellegű, olykor az irodalomtörténeti és publicisztikai műfajokkal is határos, sajátos stílusú, és rendkívül olvasmányos nyelvi esszéit.

Az Árpád iskola volt igazgatója valódi missziót teljesít, hiszen írásai gyakran jelennek meg értékes folyóiratokban – korábban a Váci Naplóban is publikált -, és bőséges az általa írt könyvek listája is. Dóra Zoltánt a Nyelvünkről nyelvünkért című kötet előszavában „anyanyelvfiként” (vagyis az anyanyelv fiaként) határozza meg nagyon találóan Koltói Ádám, az ELTE docense.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A Katona Lajos Könyvtárban sorra kerülő fórumon bemutatásra kerül az előadó Nyelvőrségen a Dunakanyarban című új könyve, s a kötet a helyszínen dedikálva meg is vásárolható. A belépés egyébként ingyenes. ♦

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments