A bank bekeményít: villámgyors lesz az utalás

VÁCI NAPLÓ/nagyvilág ♥ Fantasztikus jövő előtt állunk: nemsokára utalásaink olyan gyorsan érnek majd célba idehaza, hogy arra sem lesz időnk, hogy telefonáljunk partnerünknek, mert a pénz megérkezését jelző sms előbb jelenik meg a mobilján, mint hogy a mi hívásunk kicseng.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa ugyanis jóváhagyta az azonnali fizetési szolgáltatás működési modelljét, ezzel a rendszerrel a fogyasztók által kezdeményezett, 10 millió forint alatti átutalások másodpercek alatt lebonyolíthatóak lesznek, szemben a jelenlegi néhány órás, illetve hétvégén néhány napos átfutási idővel.

Az MNB MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint az azonnali fizetési rendszer megvalósítása dimenzióváltást jelent a belföldi fizetések lebonyolításában. Létrehozásával lehetővé válik a legmodernebb informatikai és kommunikációs megoldások alkalmazása a pénzforgalomban – olvasható a közleményben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Az új rendszerben az év minden napján, éjjel-nappal, akár a kedvezményezett mobilszámának megadásával is lehet majd 10 millió forintig fizetési megbízásokat indítani – közölte a jegybank. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments