Fördős Attila: sikeres pénzügyi évet zárt az önkormányzat

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Vác pénzügyi helyzetéről tartott sajtótájékoztatót Fördős Attila polgármester csütörtökön a városházán. A városvezető stabilnak nevezte az idei év büdzséjét, melyet bár állami támogatással, de egyensúlyban tudtak tartani.

Beszélt arról is, hogy megérkezett a város számlájára a várt állami támogatás, az ÖNHIKI (önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok támogatása), amely 150 millió forintot tesz ki, de az év végi adófeltöltés is jól sikerült.

– Kétszázötven millió forint realizálódott az adófeltöltésből, így december 20-val visszafizettük a 200 millió forintos likvidkeretünket a banknak, és párhuzamosan megkötöttük a jövő évi hitelszerződésünket is, így 500 millió forintos keret áll rendelkezésre január 3-tól. A TAO-s beruházással kapcsolatban 325 millió kormányengedélyhez kötött hitel felvételére kaptunk engedélyt – mondta. Hozzátette: az adófeltöltéssel az éves terv teljesítve lett, bár a nominál érték alacsonyabb, mint a tervezett, de figyelembe kell venni azt is, hogy General Elecrtic-nek jóváírt és visszatérített a város adót.

A városvezető beszélt arról is, hogy 2,2 milliárd forint támogatást kap Vác a mobilgáthoz, mivel azonban a beruházás összege ezt meghaladja, bíznak benne, hogy az állam is segítséget nyújt majd a projekthez.

– Jelen pillanatban a kasszában 30 millió forint van, tehát pozitív költségvetési évet zárunk. Harminc napon túli kifizetetlen számlája nincsen az önkormányzatnak, egy kivételével, a Volánbusszal, melynek fennálló tartozásunk 70 millió forintot tesz ki, ezt várhatóan januárban rendezzük majd – mondta.

Fördős Attila szerint egy rendkívül sikeres évet zárt az önkormányzat. Úgy látja, az állami támogatásokkal együtt egyensúlyban tartott költségvetése volt 2016-ban a városnak. A sajtótájékoztató végén a lakosságnak sikerekben gazdag, boldog újesztendőt kívánt Vác város polgármestere. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments