Váci tanár és karmester a MOL-díjazottak között

VÁCI NAPLÓ/a város ♥ A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át a MOL Mester-M díjat. A díjazottak között két váci van: ifjabb Benyus Sándor és Minda Mihály.

A nagyvállalat Új Európa Alapítványa a Pesti Vigadóban rendezett szerda esti ünnepségén már tizenegyedszer jutalmazta azokat a sportszakembereket és pedagógusokat, akik áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében azt mondta, hogy nincs jobb befektetés, mint a fiatalokkal való törődés. Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a cég az elmúlt tíz év alatt csaknem százezer fiatal tanulását és sportolását segítette több mint egymilliárd forint értékben – számol be az eseményről az MTI.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A sportszakemberek közül Kegye Tibor csepeli úszó- és triatlonedző, Sinkó Andrea budapesti ritmikus gimnasztika- és aerobikedző, valamint Zámbó Tibor mezőszilasi kézilabdaedző részesült elismerésben. A díjakat Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adta át.

Díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végző pedagógusokat. Olyan kiváló tanárok vehették át az elismerést, mint ifj. Benyus Sándor karmester és nagybőgő-művésztanár (Vác), F. Pollner Erika rajztanár (Miskolc), Horváth Norbert fizikatanár (Budapest), Maksa Katalin magyar-történelem szakos tanár (Budapest), Mészáros Lukács biológiatanár (Szentendre), Minda Mihály matematika-, számítástechnika- és fizikatanár (Vác), valamint Takács Attila informatika-, matematika- és fizikatanár (Budapest).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A MOL Új Európa Alapítvány szakmai elismerésére korábbi tanítványaik jelölhetik az edzőket és tanárokat. A beérkezett több mint 700 jelölés közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három edzőt, aki átvehette az egymillió forintos tiszteletdíjjal járó Mester-M Díjat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments