Szombaton köt ki az első szárnyashajó Vácott

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ A szombaton kezdődő hajózási szezonra az összes menetrend szerinti hajóját felújította a MAHART PassNave, amely naponta háromszor indít hajót Szentendrére és naponta egy szárnyashajót a Vác-Visegrád-Esztergom útvonalon – mondta el a társaság ügyvezetője az MTI-nek.

Spányik Gábor hozzátette, szárnyashajóval Esztergomba a korábban ötórás út helyett másfél óra alatt lehet eljutni, Szentendréről pedig indulás után egy órával érkeznek az utasok Budapest belvárosába, a HÉV-nél gyorsabban és hangulatosabb útvonalon.

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a MAHART PassNave fennállásának legnagyobb felújítási projektjét hajtotta végre, egy év alatt önerőből 600 millió forintot költött járműveire. A munkálatokban 8 menetrendi hajó, 2 kisebb rendezvényhajó, valamint a társaság zászlóshajója, az MS Budapest újult meg.

A hajókban multimédia, ingyenes szélessávú wifi, új ülések, klimatizált utastér, valamint büfé várja a vendégeket – tette hozzá.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ha tulipán, akkor TulipGarden Dunakanyar

A vállalat megújította webshopját, ahol akár 15 százalékos kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni. A jegy közvetlen beszállásra jogosít, így az elővétellel elkerülhető a pénztár előtti sorban állás. A hagyományos menetrendi hajókra kerékpár is felvihető.

Budapest és Esztergom között 2017-től az utasok két lehetőség közül választhatnak. A hagyományos hajók a Kis-Dunaágban közlekednek, öt órás menetidővel. A szárnyashajók másfél óra alatt teszik meg a Budapest- Esztergom távot, a vendégek fél 12-kor szállnak ki és 17 órakor indulhatnak vissza a fővárosba. Az esztergomi turisztikai szervezettel együttműködve a hajóval érkezőket minden nap városnéző jármű várja, ezzel eljuthatnak a bazilikához vagy a belvárosba.

Spányik Gábor elmondta, a jövőben a hajópark mellett a kikötők fejlesztésére is költenek. Jövőre felújítják a dömösi átkeléshez szükséges kikötőt, tovább fejlesztik a cég visegrádi központját, valamint megújul az esztergomi kikötő és Zebegényben is megteremtik a kikötés lehetőségét. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell kiállításon részt vesz a Veresegyházi Vasútmodellező Klub is

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments