Változtatási tilalom a belvárosban, fejlesztési adó jöhet

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Még áprilisban egy sajtótájékoztató alkalmával hangzott el Fördős Attila polgármestertől: életbe lépett márciusban egy kormányrendelet, melynek értelmében változtatási tilalmat rendeltek el több történelmi város belvárosára.

– Lakossági bejelentésekre és az önkormányzatok által írt levelekre a kormány adott területekre változtatási tilalmat rendelt el október elejéig. Sajnos városunkban is gyakorlattá vált, hogy megvesznek egy romos családi házat és utána egy társasházat építenek a helyére, ezzel jóval nagyobb lélekszámot generálva. Úgy gondolom, hogy jogszabály-változás várható és ezzel talán ez a folyamat is megállítható – mondta a polgármester.

Hozzátette: ha nem lesz változás, akkor az önkormányzat megfontolja egy fejlesztési adó kivetését, amelyre máshol van is példa. A helyi építési szabályzat beépítési mértékéhez igazodva, az attól eltérő épületek építtetőit büntető adóval szankcionálnák.

– Jelen pillanatban ennek kidolgozása zajlik, hiszen elejét szeretnénk venni, hogy a történelmi belváros elveszítse korábbi arculatát – tette hozzá a városvezető.

A teljes cikket a Váci Napló 18. számban olvashatják. Lapunk technikai okok miatt SZOMBATON kerül az újságárusokhoz! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments