Szigorúbb horgászati szabályok és büntetések

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Még több és szigorúbb bírság várhat a szabálytalanul horgászókra, ha a kormány elfogadja a Földművelésügyi Minisztérium új tervezetét. A kormany.hu honlapra hétfőn került fel a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló kormányrendelet módosításának tervezete, ami ugyan még nem kötelező erejű, így a kormány álláspontját sem tükrözi, de ha elfogadják, okozhat nehéz pillanatokat a pecásoknak.

A módosítás egyebek mellett új bírságokat is bevezetne. Így 10 és 30 ezer forint között büntethetik azokat, akik a halat kicserélik egy korábban kifogottal. Még nagyobb, akár 200 ezer forintig terjedő büntetésre számíthat az, aki megtartja a horogra kívülről akadt halat – írja a zoom.hu.

És 300 ezer forint lehet annak a büntetése, aki a rendeletnél nagyobb testhosszúságú, jogszerűen kifogott halat nem leölve viszi el a vízpartról. A tervezet szerint ezentúl akár félmillió forintos büntetésre számíthat az is, aki igazolatlan eredetű, nyomon nem követhető halat, halterméket vagy más hasznos víziállatot forgalmaz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét teljes hosszában, korlátozás nélkül használhatják a közlekedők Gödön a Duna utat

A minisztérium egyébként arra számít, hogy az új bírságokból évente öt és félmillió forint csoroghat be a központi költségvetésbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments