Szigorúbb horgászati szabályok és büntetések

VÁCI NAPLÓ/régió ♥ Még több és szigorúbb bírság várhat a szabálytalanul horgászókra, ha a kormány elfogadja a Földművelésügyi Minisztérium új tervezetét. A kormany.hu honlapra hétfőn került fel a halgazdálkodási és a halvédelmi bírságról szóló kormányrendelet módosításának tervezete, ami ugyan még nem kötelező erejű, így a kormány álláspontját sem tükrözi, de ha elfogadják, okozhat nehéz pillanatokat a pecásoknak.

A módosítás egyebek mellett új bírságokat is bevezetne. Így 10 és 30 ezer forint között büntethetik azokat, akik a halat kicserélik egy korábban kifogottal. Még nagyobb, akár 200 ezer forintig terjedő büntetésre számíthat az, aki megtartja a horogra kívülről akadt halat – írja a zoom.hu.

És 300 ezer forint lehet annak a büntetése, aki a rendeletnél nagyobb testhosszúságú, jogszerűen kifogott halat nem leölve viszi el a vízpartról. A tervezet szerint ezentúl akár félmillió forintos büntetésre számíthat az is, aki igazolatlan eredetű, nyomon nem követhető halat, halterméket vagy más hasznos víziállatot forgalmaz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A minisztérium egyébként arra számít, hogy az új bírságokból évente öt és félmillió forint csoroghat be a központi költségvetésbe. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments