Hétfőn szigorú feltételek mellett újra kinyitja kapuit a könyvtár

Június 22-én, hétfőn több, mint két hónap szünet után újra kinyitja kapuit olvasói előtt a Katona Lajos Városi Könyvtár. Változik a nyitva tartás és nem minden szolgáltatás lesz elérhető, emellett pedig szigorú szabályok mellett lesz csak látogatható az intézmény – olvasható honlapjukon.

„A járványügyi helyzetben könyvtári tereinket fokozatosan nyitjuk újra az egészségügyi rendelkezésekre ügyelve” – írják.

Az intézmény területén az olvasók számára saját szájmaszk viselése, valamint belépéskor a kéz fertőtlenítése kötelező.

A könyvtár kölcsönző tereiben be kell tartani 10 négyzetméter személyenkénti szabályozást, így korlátozott számú olvasó tartózkodhat egyidőben, és csak meghatározott ideig, 20 percig az intézményben.

A könyvtárba való belépéshez a torlódás elkerülésére kérik, hogy aki tud előre jelentkezzen be e-mailben, telefonon a klvk@konyvtar.vac.hu, gyeremekkonyvtar@konyvtar.vac.hu email címeken, vagy a 06-30/ 870-2900 és a 06-30/870-2899-es telefonszámokon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„Várakozás közben a két méter távolság betartását kérjük. A felnőttkönyvtár kölcsönzőterében egy időben 7 fő, a gyermekkönyvtári térben 5 fő tartózkodhat. Családonként csak egy olvasó jöhet kölcsönözni. A gyermek- és a felnőttkönyvtári kölcsönzés külön időpontnak számít. A kölcsönzési időtartamot 45 napra hosszabbítjuk, egyszerre maximum 10 darab dokumentum vihető el. Csak kölcsönzési szolgáltatást nyújtunk.

Bevezetjük olvasóink számára azt a lehetőséget, hogy otthonról, a katalógusunkból kiválaszthassák a szükséges dokumentumokat, mi előre csomagokat készítünk, ezzel is csökkentve a személyes kontaktus idejét” – írják.

Ezen felül a látogatók nem használhatják a kézikönyvtárat és az olvasótermet, valamint a számítógép- és internethasználat sem vehető igénybe. Nem használható továbbá a helytörténeti külön gyűjtemény és reprográfiai szolgáltatás sem lesz. Emellett pedig zárva lesz a gyermekfoglalkoztató terem és a mosdók is, valamint a lift használata sem lehetséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A Katona Lajos Könyvtár megváltozott nyitva tartással várja olvasóit:

Hétfő és Péntek: 10-16

Kedd és Csütörtök: 11-18

Szerda: Zárva

Szombat: 9-13 ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments