Hamarosan kezdődik a munka: emelőkosaras autót vett az önkormányzat

Egy újabb géppel bővült a Váci Városfejlesztő Kft eszközparkja. Míg októberben egy lombszívót és egy ágdarálót szerzett be a városi cég, addig most egy emelőkosaras kisteherautóra tettek szert. Az újabb járművet hétfőn mutatták be a sajtónak.

„Ez a kocsi nagyon fontos a városfejlesztő munkájában, hiszen egy ilyen autóval lehet a veszélyes fákat megmetszeni, ereszcsatornákat-, homlokzatokat-, kéményeket javítani. Korábban az ilyen feladatokhoz béreltünk eszközt, melyért óránként sokat kellett fizetnünk. Ezért is gondoltuk, hogy költséghatékonyabb, ha saját járművel dolgozunk” – mondta Matkovich Ilona polgármester.

Dedinszky Gyula, a kft zöld terület fenntartási részlegvezetője arról beszélt, hogy a már a korábban beszerzett gépekkel is jelentős költségcsökkentést értek el, és növekedett a hatékonysága is a munkájuknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Váci Dunakanyar Színház májusi előadásai

„Nagyon sok veszélyes fa van a városban, jelenleg a hibajegyes rendszerben 200-250 olyan bejelentés van, amit meg kell oldani. Legkésőbb jövő héten elkezdjük az új gépjárművel a munkát és megpróbáljuk a lehető leggyorsabban csökkenteni az esetek számát” – mondta.

Kiss Zsolt alpolgármester úgy látja, ezzel a beszerzéssel annyi munkát és, akkor tudnak ellátni a cég munkatársai, amikor csak szeretnék. Számításaik szerint a jármű beszerzése három év alatt megtérül a városnak.

„Terveink szerint a kosaras gépjármű használatához egy külön részleget állít majd fel a városfejlesztő, ahol három fő fogja az ezzel végezhető munkákat ellátni” – mondta.

A használt teherautó közel 10 millió forintba került a városnak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments