Meglepetéssel, színházi előadásokkal, koncertekkel indul a Váci nyár

A Váci Nyár 2021 programja rendhagyó módon, önkormányzati pályázat segítségével alakult ki. A lehetőséggel a várakozáson felüli számban éltek művészek, kulturális csoportok. Ezért jöhetett létre egy változatos, az igények széles skáláját kielégítő kínálat a város támogatásával, lelkes munkatársaink szervezőmunkájával – hangzott el e rendezvény nyitó sajtórendezvényén. A programokat június 25. és augusztus 29. között rendezik meg, több helyszínen.

„Igyekeztünk minden műfajt önök elé tárni, igyekeztünk mindenféle igényt kielégíteni és nagyon bízom benne, hogy mindenki megtalálja majd a kedvére valót” – mondta Matkovich Ilona polgármester, aki mindenki figyelmébe ajánlotta a rendezvény műsorfüzetét, amelyet a felújított Váci Tourin-form irodában, a művelődési központban és a városházán is meg lehet találni, illetve a honlapokon is megtalálható.

A polgármester asszony kiemelte még, fontos része a programnak, hogy új helyre került a Sajdik gyűjtemény, melyet július 22-én a művész jenlétében nyitnak meg újra a Pannónia Házban. Matkovich Ilona bízik benne, hogy a megújult Pannónia Ház egy új színfolt lesz Vác életében, ami azt jelenti, hogy a családoknak nem csak muzeális értékeket, hanem játékos és egyéb rendezvényeket is nyújt majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„Már hónapok óta tárgyal a város Kolodko Mihály, Vácon élő szobrászművésszel, akitől három alkotást is rendeltek, ezek hamarosan a vasútállomásnál, a Kőkapunál és a Pannónia Háznál lesznek majd láthatók” – jelentette be a városvezető.

Ismét megrendezésre kerül Vác a Tiéd – nyitott városháza elnevezésű program, amely keretében az újonnan beköltöző családokat várják. Július 10-én, szombaton 10 órától a városháza udvarán kerül megrendezésre a program, ahol játékos tudomány – interaktív kiállítás és bemutató, városnéző panorámabusz, Vaga Banda Gólyalábasok, lufihajtogató bohóc várja a kisebbeket és szüleiket, majd bemutatásra kerül a városháza, végül a program egy hangulatos belvárosi sétával zárul majd Forró Katalinnal, a Tragor Ignác Múzeum igazgatójával.

Laczi Sarolta, a Madách Imre Művelődési Központ igazgatója arról beszélt, hogy a pályázati felhívásra több mint hetvenen jelentkeztek, így igyekeztek mindenkinek lehetőséget adni a szereplésre. Kiemelte: a rendezvények főként a Pannónia Ház udvarán kapnak majd helyet. A rendezvényekre regisztrációs jegy és védettségi igazolvány szükséges.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A színház és a Tourinform iroda is bekapcsolódik a programokba. Dr. Varga Katalin igazgató elmondta: a Tourinform a háttérszervezésben vett részt és információs központként fog funkcionálni a rendezvény ideje alatt. A Váci Dunakanyar Színház az elmúlt héten két új darabját is bemutatta, július 3-án este azonban egy koncerttel is bekapcsolódnak a Váci Nyárba, amikor a színház kávézójának atmoszféráját kihasználva egy verskoncertet ad Bardócz L. Csaba és Czombos Péter. Augusztus 19-én pedig a Pannónia Ház udvarán A csemegepultos naplója című darabot láthatja majd a közönség az Orlai Produkció műsoraként.

Hétvégén lesz a Múzeumok Éjszakája is, amelyet az idén a 125 éves Váci Tragor Ignác Múzeum szervez. Szombaton este 6 órakor kezdődik a rendezvény egy Abigél sétával – mondta Forró Katalin a múzeum igazgatója. Bizonyára sokan emlékeznek Szabó Magda hősnőjére, Ginára. A könyvből 1978-ban készült film egyes jeleneteit 1977 júniusában Vácott forgatták. A séta során felkeresik a váci forgatás több helyszínét is, a végén pedig a színházban közönségtalálkozóra várják a látogatókat, ahol Bánfalvy Ágnes színész avatja be a résztvevőket kulisszatitkokba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Loksa Levente, a Dunakanyar Rendezvényiroda vezetője arról beszélt, hogy három rendezvénnyel is kapcsolódnak a Váci Nyárhoz. Kiemelte: tíz éve dolgoznak a városban és minden évben három rendezvényt szerveznek: a motorostalálkozót májusban, a sörfesztivált augusztusban és októberben a bor és pálinka fesztivált. Felhívta a figyelmet, hogy hasonlóan a motorostalálkozóhoz, rendezvényeiket most is az előírt időben fogják befejezni.

A Váci Nyár keretében a helyi formációk mellett országosan ismert előadók is helyet kaptak Vendég lesz többek között Ábrahám Márta hegedűművész, Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Ötvös András színművészek, az Arevoir és Galaxisok zenekar, Tóth Gabi, Hevesi Tamás és a Supernem.
Loksa Levente pedig elárulta még: a tűzijáték helyett egy meglepetéssel is készülnek majd augusztus 20-án.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments