Kilencvenedik születésnapján köszöntötték Joli nénit

Fábián Sándorné május 28-án betöltötte 90. életévét, ebből az alkalomból kis ünnepséget rendeztek a tiszteletére az Arany János Utcai Idősek Otthona és Klubjában. A köszöntésen – az önkormányzat képviseletében – részt vett Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője is, hogy átadják az ünnepeltnek a város ajándékát és az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevelet.

Joli néni elsősorban háztartásbeliként segítette férjét, Fábián Sándort, aki hosszú éveken át vállalt áldozatos társadalmi munkája elismeréseként „Pro Urbe” díjat érdemelt ki annak idején.

A szépkorú ünnepelt, idestova két évtizede, kezdetben klubtagként kezdett eljárni az Arany János utcai intézménybe, de már annak is sok éve, hogy beköltözött az otthonba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Zöld Menedék május 1-jei és gyermeknapi programjai – Idén is hirdetnek rajzpályázatot

„Nagyon jó itt a társaság, kedvesek a lakótársak, a gondozók, az intézményvezetők, mondhatom, hogy családias nekem ez a közösség” – mondta Joli néni.

Hozzátette: természetesen náluk is előfordulnak félreértések, de ő mindig azon van, hogy hamar elcsituljanak a viták, amiben mindmáig segíti eredendően víg kedélye. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!