VÁLASZTÁS: A Váci Szívvel kitart Néveri István mellett

Továbbra is kitartanak dr. Néveri István támogatása mellett a Váci Szívvel Választási Mozgalom képviselői, akik szerint elfogadhatatlan számukra Matkovich Ilona polgármester-jelöltsége. A hétfőn délután a Kossuth téri Vácz Remete szobornál tartott sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy mind a tíz egyéni körzetben jelöltet fognak állítani. Felszólították az ellenzéki szervezeteket, hogy álljanak be az ismert váci ügyvéd mögé.

Csereklye Károly, a Vác Városért Választási Egyesület képviseletében arról beszélt, hogy a korábbi ellenzéki megállapodást mások felrúgták, ezért fontos felhívni a polgárok figyelmét, hogy ők továbbra is Néveri Istvánt támogatják. Ő szerintük mindenben megfelel azoknak a kritériumoknak, amelyek egy jó városvezetőt jellemezhetnek. Kérte, hogy a polgárok a szavazáson támogassák az egyesületüket.

Bóth János szerint mögöttük ott állnak a váciak, azok az emberek, akiknek elege van a jelenlegi városvezetésből, s nem „igénylik” Matkovich Ilonát sem. „Mindannyian az együttműködés hívei vagyunk, s az általam képviselt Magyar Szocialista Párt váci szervezetének álláspontja is ez. Ennek egy feltétele van: Matkovich Ilona visszalépése a független Néveri István javára” – mondta Bóth János, aki hozzátette, hogy neki ehhez erkölcsi alapja is van, hiszen indulni akart polgármester-jelöltként, de az ismert váci ügyvéd javára visszalépett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Újabb bírálatot fogalmazott meg Matkovich Ilonával szemben, amikor azt mondta: manipulált közvéleménykutatási adatokat használ. Az ellenzéki tárgyalóasztaltól is ő és a Momentum képviselője álltak fel elsőként – állította a helyi MSZP-elnök, aki bejelentette: az egyéni körzetében ismét megméretteti magát.

Krauze István szerint a választást megelőző megbeszéléseken sokáig egyértelmű volt, hogy Néveri István lesz a közös jelölt. Ezt a DK váci szervezete is támogatta, ám Matkovich Ilona személyes tárgyalásainak hatására a párt központi vezetése felülbírálta ezt a döntést, ezért neki és néhány tagnak nem maradt más választása, mint kilépni a pártból.

Dr. Jakab Zoltán szerint 2014-ben még nem voltak elég érettek az ellenzékiek ahhoz, hogy létrehozzanak egy összefogást. Most úgy tűnik, hogy a váciak többsége egy élhető, biztonságos, tiszta várost szeretne, s ez a Vác Városért Választási Egyesület és a Váci Szívvel mozgalom célkitűzése is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Egy kérdésre Bóth János azt mondta: Néveri István független jelölt és bízik benne, hogy indulni fog polgármester-jelöltként. Az egyéni körzetekben indítandó jelöltek listája már összeállt, erről hamarosan tájékoztatják a közvéleményt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!