Árvíz, péntek dél: már 716 centiméteren a Duna Vácnál

árvíz-2013-06-07Vác térségében elrendelték a III. fokú készültséget – olvasható a Belügyminisztérium vízügyi főigazgatóságának honlapján. A városban majdnem ezer önkéntes és hivatásos állományú bevonásával folyik a védekezés. Nem sokkal délelőtt végigjártuk a Duna-partot, ahol a diákok mellett rendőr tanulók is segítenek a védekezésben. Az ugyancsak kint dolgozó diákok, hangulatosabbá téve a munkát, zenét is hallgatnak közben. Az ellátásuk biztosított: szendvicset és innivalót osztogató karitászos hölgyekkel is találkoztunk. Sok azonban a bámészkodó, akik csak nézik a munkálatokat, de nem veszik ki részüket belőle. A hajóállomás és a csónakház közötti rész már járhatatlan, mert a víz elöntötte a sétányt.

Segítség a váciaknak Rákosmentéről – a polgármester szereti ezt a várost

árvíz - Riz Levente

Élelmiszer szállítmányt hozott Vácra és a védekezésben is részt vesz Rákosmente polgármestere, Riz Levente és még jó néhányan az ottani polgármesteri hivatalból. A polgármester nyilatkozott lapunknak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

árvíz – Riz Levente polgármester

Hétszáz tűzoltó érkezett a Dunakanyarba, hogy segítse a védekezést

A Dunakanyar legkritikusabb árvízvédelmi szakaszain segíti a munkát 719 hivatásos tűzoltó, az ország különböző pontjairól érkezett a váci és a szentendrei parancsnokságra – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.  Spitz Alexandra elmondta,a 114 baranyai, a 154 Bács-Kiskun megyei és a 64 Nógrád megyei tűzoltó a váci oldalon segíti a védekezést, őket Nagymarosra, Kismarosra és Vácra osztották be.

Gyurcsány Ferenc Vácon lapátolt

Gyurcsány Ferenc Vácon homokzsáokat pakolInformációnk szerint tegnap este 10 óra után Vácra, a Diadal térre érkezett Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki Krauze Istvánnal, a DK helyi elnökével együtt homokzsákokat töltött. Erről tanúskodik Gyurcsány Ferenc facebook-os bejegyzése is: „Tegnap este még kimentünk Vácra homokzsákokat tölteni. Valamikor tíz óra körül megjelent az újnáci Budaházy vagy egy tucat támogatójával. Volt egy kis odamondogatás és visszaszólás, némi harciasság is, de végül mindenki lapátolta a homokot. Mert annak nincs pártállása…”   Szemtanuktól tudjuk, hogy a politikus érkezése után pár perccel az egyik országos kereskedelmi tévé is a helyszínen volt stábjával. Beszélgetőpartnereink szerint, akik szintén ott voltak a helyszínen, nem volt különösebb probléma amiatt, hogy két, egymással politikailag szemben álló csoport is dolgozott.

Útlezárások továbbra is 

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Továbbra is le van zárva Nagymaros felé a 12-es számú főút a Kóspallagi elágazásnál. Itt kizárólag a nagymarosi lakosok hajthatnak be. A főúton közlekedők kerülni a Kóspallag-Márianosztra-Zebegény útvonalon tudnak – tájékoztatta lapunkat a Váci Rendőrkapitányság.

Lezárták a 2-es számú főutat Sződligetnél. A települést az M2-es autót felől közelíthetik meg az arra közlekedők.

Vác belterületén lezárásra került a 2-es számú főút Gombás patak felett átívelő Kőszentes híd, így Vác városa csak az M2 autóúton közelíthető meg. Felhívják a közlekedők figyelmét, hogy a Vácra érkezők az M2 autóúton a Rádi, Kosdi illetve a Vác északi lehajtót vegyék igénybe. A gödöllői lehajtón a városba eljutni nem lehet. (Váci Napló) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments