Feljelentést tett a polgármester a rendőrségen

VÁCI NAPLÓ/városháza ♥ Ismeretlen tettes ellen tett a városvezetés nevében feljelentést Fördős Attila polgármester az Idősek Otthona és Klubja működésével kapcsolatban. A tavalyi ellenőrzés ugyanis aggodalomra okot adó hiányosságokat tárt fel az intézményél.

Az önkormányzat legutóbb ülésén tárgyalta meg és fogadta el a 2017-es ellenőrzési jelentést. A 2017. évre vonatkozó ellenőrzési tervet Vác Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 268/2016. (XII. 15.) számú határozatával fogadta el. A tervezés időszakában a Váci Polgármesteri Hivatal Ellenőrzési Osztályának létszáma 4 fő volt (1 fő belső ellenőrzési vezető, 3 fő belső ellenőr).

Az éves terv összesen 15 ellenőrzést tartalmazott, melyek 2017-ben végrehajtásra
kerültek, illetve egy részük végrehajtása és lezárása 2018-ra húzódott át. Elmaradt ellenőrzés nem volt, tervmódosítás tavaly nem történt, eltérés a feladatok ütemezése tekintetében lépett fel.

Soron kívüli (tehát a tervben nem nevesített) ellenőrzést három esetben végzett az ellenőrzési
osztály. A 2017. évi terv alapján és a tervben nem nevesített, soron kívüli ellenőrzésekkel együtt az osztály összesen 26 ellenőrzési jelentést készített. Az ellenőrzések során egy esetben készült jelentés büntető-, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény,
mulasztás vagy hiányosság gyanúja kapcsán – olvasható a jelentésben.

Ez az egy az Idősek Otthonát és Klubját érinti. Ott a szakemberek megállapították, hogy az intézményt megillető térítési díjak befizetése az alapítvány javára történt meg, az intézményi és az alapítványi pénzügyek összemosódtak. Ugyancsak kiderült, hogy a bevételek bizonylatolása során
a munkafolyamatba épített, valamint a vezetői ellenőrzés nem volt biztosított.

Számos probléma merült fel az alkalmazottak iskolai végzettségével, szakképesítésével kapcsolatban is. A nagy fluktuáció pedig nehezíti az idősek ellátását – állapították meg az ellenőrök.

A pénzügyi hiányosságokkal kapcsolatban a polgármester feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Váci Rendőrkapitányságon. Az ellenőrzést végzők a nyomozóhatóság idézésére tanúként megjelentek, a kért információkat a rendőrök rendelkezésére bocsátották. (képünkön: kenyérszentelés a szociális otthonban)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments