Beer Miklós mondja: „több a hírnév, mint az érdem”

Az idén Beer Miklós váci megyéspüspök és Roszík Gábor evangélikus lelkész érdemelte ki a Magyar Szabadságért díjat. A SzemLélek blog arra kérte a katolikus főpásztort, fejtse ki gondolatait, még az elismerés átvételére készülve. Az elismerést június 29-én a Magyar Szabadság Napja gödöllői, eseményén adták át.

„Nagyon sokszor megtapasztaltam életem során az emberek szeretetét. Most ismét váratlanul ért a Magyar Szabadság Napja Alapítvány kuratóriumának döntése. Köszönöm! Természetesen örülök, hogy Roszík Gábor lelkésztársam mellett rám is gondoltak.

Persze, ilyenkor mindig eszembe jut az a gondolat, hogy ugyan, kinek is szól ez a díj, ez a kitüntető elismerés… Arany János Epilógus című verse nagyon kedves nekem. Vele vallom, hogy »több a hírnév, mint az érdem«.

Régóta foglalkoztat ez a filozofikus kérdés is, hogy mi az, amit kaptam »adottságként« és mi a »hozzáadott személyes érték« az életemben? Eldönteni nem tudom. A két résszel együtt vagyok Beer Miklós, aki egy ideig váci püspök volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Ha észrevettek, ha valamit adhattam a környezetemnek, kortársaimnak, magyar hazámnak, örülök. Ha közvetíteni tudtam valamit az Úristen szeretetéből, azért én is köszönettel tartozom” – fogalmazott a püspök. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!