Zebrát a körforgalomnál – 430-an írták alá a petíciót

Több  mint 400-an írták alá azt a petíciót, amelyben a szervezők egy zebra kialakítását kérik a városvezetéstől a Kosdi úti körforgalom környékén. Ott pár hónapja egy súlyos baleset is történt. “Ma elütötték a 13 éves lányomat a Kosdi úton. Enyhe agyrázkódás, megfigyelésen a kórházban van, nem tört semmi, de az egyik lábára nem tud ráállni, remélem, holnapra már jobban lesz” – írta a közösségi oldalon Boldog Gabriella szeptember közepén.

Az édesanya ezt követően egy petíciót is megfogalmazott, amihez bárki csatlakozhatott az interneten. „Vácon az utóbbi években nagyon megnőtt az autóforgalom. Az infrastruktúra még nem fejlődött hozzá. Deákvárról lehetetlen biztonságosan, zebrán eljutni a kórházhoz, a Selye János középiskolához vagy Törökhegyre, mert a Telep utcától a Kosdi úton Vác végéig sehol nincs egy gyalogátkelőhely sem. Az utolsó cseppet a pohárban az jelentette számomra, mikor a lányomat ütötték el, miközben átkelni próbált. Ezzel az aláírásgyűjtéssel azt szeretnénk elérni, hogy megelőzhessük a további tragédiákat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Ezúton kérjük, hogy létesítsenek kijelölt gyalogátkelőhelyet Vácon a Kosdi útra, lehetőség szerint a Váczy Pál utca magasságában, ha az nem megoldható, akkor a Kiskörút és a Váczy Pál utca között. Nem nézhetjük tovább tétlenül, hogy babakocsijukat toló anyákat, gyerekeket, időseket, nőket, férfiakat sodorjon életveszélybe nap, mint nap a biztonságos átkelési lehetőség hiánya” – olvasható a petícióban.

A legfrissebb adat szerint eddig 430-an írták alá a polgári kezdeményezést, amelyet most átadnak a városvezetésnek. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!