Hit-hat tábor: hogy a hit valóban hasson

Megkezdődött a vakáció, a táborok ideje. Idén is sikerült megrendezni a Piarista Gimnáziumban az iskolai napközis hittan tábort az elmúlt héten, amelyen 45 gyermek vett részt óvodás kortól 9. évfolyamosokig (az utóbbiak már segítőként).

A szokásokhoz híven, az utolsó napon, pénteken, egy órás kis vidám műsorral lepték meg a tábor résztvevői a szülőket, nagyszülőket, testvéreket.

Mindenki beleadta azt, amit szeretett volna, nem igényelt nagy szervezést, sok próbát az előadás. Mégis minden ment gördülékenyen, jól szervezetten. Hallhattunk sok szép éneket (keresztényt, népdalt, a csíksomlyói Szűzanya dalát, evés előtti és utáni imát, stb.) – hiszen a tábort végig énekelték, nótázták a fiatalok. Hallhattunk furulya- és fuvolaszót, gitárszólót. Volt, aki verssel, tanmesével készült. A humor sem hiányozhatott; matekviccek, a Családi kör paródiája, Vakáció keresztény módra is elhangzottak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Igazán öröm volt hallani, amint Marika néni a felkonferálások összekötő szövegében a napirendet is elmondta, amelyből megtudhattuk, hogy a héten voltak a gyerekek a Duna-parton, a Rózsakertben, a művelődési központ játszóházában. Lány-fiú focibajnokságot szerveztek, és a héten többször moziztak – a délutáni csendespihenőben. Hittantábor lévén, hogy a hit valóban hasson, minden nap reggeli imával, énekkel kezdtek, igeliturgián vettek részt. A konyhások finom ebédet főztek, a tízórai és az uzsonna sem maradt el.

Az utolsó nap délelőttjén – a hagyományoknak megfelelően – kimentek a Főtérre, ahol „utcai örömhírt” hirdettek az arra járó embereknek. Kettesével – mint az apostolok – odamentek fiatalokhoz, idősekhez, férfiakhoz és nőkhöz, hogy elmondják nekik: „Isten szeret téged!” Jót-rosszat kaptak, de bátran megtették keresztényi kötelességüket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Az egyik tábori résztvevő az alábbi szavakkal buzdítja társait, hogy a következő évben is vegyenek részt még többen:

„Sok tábor közt emelem ki ezt. Ha valaki barátokra vagy egyszerűen néhány jó nyári élményre vágyik, ne felejtsen el jövőre jelentkezni a hittantáborba. Minél többen vagyunk, annál vidámabban telik a hét. Kézműveskedés, beszélgetés, filmnézés, sport, Vác nevezetes helyei, sok éneklés, imádság vár. Nem csak egymáshoz vihet közel minket a tábor, hanem Istenhez is. És ki nem jöhet? Erre nincs válasz. Függetlenül a korodtól, jól érezheted magad. Ne hagyd ki jövőre (se)!” (K.E.)

Hálásan köszönték a szülők és a gyermekek a sok élményt a Fölváry házaspárnak, a Marika néninek és Pista bácsinak, a tanárnőnek és a tanár úrnak! (Szöveg és fotó: StonehillB) ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments