Pályaorientációs képzés a Piarista Kilátó Központban

Négy napos pályaorientációs képzést tartottak Vácon, a Kilátó Piarista Pályaorientációs és Munkaerőpiaci Fejlesztő, Módszertani Központban augusztus 16. és 19. között. A nemzetközi „ORIENT Activity – Pályaorientációs jó gyakorlatok cseréje a szakképzésben” elnevezésű projekt keretében Magyarország, Románia és Szlovákia együttműködésével valósultak meg a jó gyakorlatok cseréi.

A szervezők úgy fogalmaztak, hogy „a program célja a projektben részt vevő szervezetek jó gyakorlatainak kölcsönös megismerése, a hazai, intézményi rendszerbe illeszthető elemek felhasználása, a tanári gyakorlatok szélesítése helyi szinten, valamint a Duna Régió Stratégiájához illeszkedő nemzetközi együttműködés a szakképzés, szorosabban a pályaorientáció tekintetében. Átfogó cél hozzájárulni az európai, valamint a hazai szakképzés és pályaorientáció minőségének fejlesztéséhez.”

A huszonegy fő részvételével zajló képzés keretében lehetőégük nyílt megosztani tapasztalataikat, és azokat a diákokkal és pedagógusokkal, mesterekkel való együttműködésből született eredményeket, amelyek más országokban is hasznosíthatóak. Például a váci Piarista Kilátó Központ szakemberei beszámolhattak többek között a Göd 2.0 orientációs évfolyamon tanuló fiatalok pályaorientációjához kötődő ismereteikről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

De emellett a komáromi TANDEM nonprofit szervezet munkatársai ismertethették az egyénre szabott, élményalapú „Mesterségem cíMERRE?” elnevezésű program során az önismeret és pályaismeret témakörében szerzett tapasztalataikat. Illetve a gyulafehérvári Caritas a hátrányos helyzetű és NEET, azaz nem tanuló, nem dolgozó fiatalok elérésben, fejlesztésében és munkaerőpiaci beilleszkedésének támogatásában alkalmazott módszereiket osztották meg. (Forrás és fotó: Piarista Tartományfőnökség) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments