Lakossági fórumot tart a MÁV kedden Vácott

mav_start_flirt2-520Az új szállítású, kék-szürke-sárga festésű FLIRT motorvonatok beszerzését ismerteti a MÁV-START lakossági fórumok keretében. A modern vonatok közlekedésével kapcsolatos lakossági tapasztalatokat, véleményeket is meghallgatja a vasúttársaság. A programokat Vácott június 16-án, Veresegyházon 17-én, Érden 22-én, Székesfehérváron 30-án tartják 17 órai kezdettel, a helyi művelődési és szabadidős központokban.

A mindenki számára nyilvános eseményeken a MÁV-START vezetői a beszerzés mellett a FLIRT motorvonatok gyártásáról, üzembe és forgalomba helyezéséről, műszaki paramétereiről, környezetvédelmi és energiahatékonysági rendszereiről, továbbá kényelmi jellemzőiről is beszámolnak az érdeklődőknek.

Központi Gyógyszertár Vác

A közszolgáltatás minőségének javítása érdekében a MÁV-START az Európai Unió Kohéziós Alap társfinanszírozásával a meglévő járműállományát bővíti 42 új FLIRT villamos motorvonattal, amelyből 33 már utasokat szállít. Az új flotta első tagjai tavaly október közepétől közlekednek a székesfehérvári és a Vác-Veresegyház elővárosi vonalon, majd ezt követően a pusztaszabolcsi vonalon állnak forgalomba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

Az új járművek száma folyamatosan bővül, a korábbról meglévő hatvan darabbal együtt az idei év végén már 102 MÁV-START FLIRT jár Magyarország vas­útvonalain. A utolsó darab forgalomba állításával Budapest elővárosi vonatközlekedésének kétharmadát a modern FLIRT-ök fogják kiszolgálni. Ez a fejlesztés emeli a MÁV-START szolgáltatási színvonalát, hiszen a vonatok a kényelmi jellemzők mellett csökkentik a környezet terhelését, hozzájárulva a fenntartható közlekedés kialakításához.

A váci fórum időpontja, helyszíne: június 16. (kedd), 17 órától, Madách Imre Művelődési Központ (2600 Vác, Dr. Csányi László krt. 67.). ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments