Vác egy szép város! – mondták az iraki építésügyi delegáció tagjai

Iraki építési szakemberekből álló küldöttség kereste fel Vácot szerdán. A vendégeket a városházán Fördős Attila polgármester és Mokánszky Zoltán alpolgármester fogadta. A delegáció a várossal kapcsolatos bemutató előadás után körbejárta Vác nevezetesebb helyeit.

A városházi program után Kasim Asker Hasan, Irak budapesti nagykövete nyilatkozott a Váci Naplónak. A diplomata kérdésünkre elmondta: hazájában ma az egyik központi kérdés az újjáépítés, és ennek érdekében igyekeznek olyan tapasztalatokra is szert tenni, amiket más országokban szereztek meg a szakemberek, de jól hasznosíthatók hazájukban.

– A küldöttségben minisztériumi és más hatóságoknál dolgozó szakemberek kaptak helyet annak érdekében, hogy minél több hasznos információt gyűjtsünk össze – mondta a nagykövet. – Bár a két nép kultúrája nagyban különbözik, a települések kialakításánál vannak mindenütt hasznosítható megoldások. Ezeket szeretnénk tanulmányozni és később hasznosítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Kasim Asker Hasan kérdésünkre válaszolva megjegyezte: az iraki újjáépítésben a magyar vállalkozások részvételére is számítanak, hiszen hatalma feladat és munka eltűntetni az országban a háború okozta sebeket. Szeretnék, ha az iraki emberek is békében és méltó környezetben élhetnének a jövőben – tette hozzá a nagykövet.

Az iraki vendégek Magyarországon Vácot keresték fel elsőként, az itt elhangzott prezentáció anyagát magukkal víve innen a délután folyamán Szentendrére utaztak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments