Adventkor kezdik osztani Vácott és környékén a lisztet

magyarok-kenyere400-1439614617Öt tonnányi, kilós kiszerelésekbe csomagolt búzaszállítmány érkezett  a városba. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével összegyűjtött élelmiszeradományt szállító teherautót Beer Miklós megyéspüspök és a Váci Egyházmegyei Karitász munkatársai fogadták.

A lisztet az advent kezdetétől tervezik majd kiosztani az egyházmegyéhez tartozó településeken a rászorulók részére – írja az estv.hu.

Több mint 220 tonna búza jött össze, ennek jelentős része ment a határon túli szervezetekhez: Böjte Csaba ferences szerzetes árváinak, illetve árvaházainak.

Központi Gyógyszertár Vác

Az aratás befejeztével Kartalon és Tápióbicskén gyűjtötte össze a gazdáktól a jótékony célra felajánlott búzát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, amit aztán a fővárosban őröltek lisztté, majd csomagoltak kilós kiszerelésekbe. A Magyarok Kenyere elnevezésű program keretében aztán az adományokat országszerte karitatív célra hasznosítják, így indult útjára az a mintegy 50 tonnányi búza is, ami csütörtök délután érkezett meg Vácra, a püspöki palota elé.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A Váci Egyházmegyében több mint 100 karitász csoport működik, a kamara őket kérte meg, hogy segítsenek eljuttatni az adományt a rászorulókhoz. A felajánlást Beer Miklós püspök köszönte meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments