Kétféle színházi bérlet: sikerdarabok a színpadon!

VÁCI NAPLÓ/kultúra (Fehérvári Fruzsina) ♥ Elkezdődött a bérletvásárlás a Váci Dunakanyar Színház hamarosan induló 2017/2018-as évadának előadásaira. Kétféle bérletkonstrukciójukba az előző évek tapasztalatai alapján tuti befutó vígjátékokat és zenés előadásokat válogattak össze.

Az évről évre nagy sikerrel szereplő Víg Vác Bérlet mellett újítás az egy vígjátékot és két közkedvelt operettet tartalmazó Nyugdíjas Bérlet, melynek révén már jól ismert színészekkel – Straub Dezső, Harsányi Gábor, Beleznay Endre, Csengeri Attila, Fogarassy Bernadett, és még sorolhatnánk – találkozhatnak újra a nézők.

A bérlet előadásaira sok szeretettel várnak mindenkit kortól függetlenül, ám az idősebbek nyugdíjas igazolványuk felmutatásával 10 százalék kedvezményt is igénybe vehetnek a bérlet árából.

A Nyugdíjas Bérlet első előadása a november 19-én 19 órakor kezdődő Ki a Hunyó? – avagy Bubus című komédia. A mulatságos bonyodalmának okozója egy szerelmeslevél, amit hősünk, Gáspár felesége talál meg férjuránál. A bűnös tagad, s hogy lebukását elkerülje, egyik legjobb barátját, Bajza Palit kéri meg arra, hogy vállalja el helyette a levél címzettjének szerepét. Minden rendben is lenne, ha váratlanul nem bukkanna fel egy másik barát, aki szintén alibit igazol Gáspárnak. Hősünk, hogy tisztázza magát, döntő ütközetre készül, felkér egy közönséges gépírónőt, hogy játssza el barátja kedvesét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Az Egy csók és más semmi című operett várja vissza a bérleteseket 2018. január 27-én 19 órakor. Dr. Sáfrány ügyvéd munkájának nehézségeit követhetik nyomon fülbemászó Eisemann slágerek kíséretében. Az ügyvéd úr legszívesebben válóperes ügyeket vállal: ügyfelei főleg tehetős asszonyok, akik vagy válni akarnak, vagy pont ellenkezőleg, nem akarnak válni. Bármire kész egy jó perért, szenvedéllyel űzi szakmáját – ha már ő maga nem válhat el a feleségétől, legalább mások szabadulhassanak a házasságuktól.

Sáfrányéknál nemcsak a kliensek, hanem a háziak magánélete is viharos: a cselédjüknek kisbabája született, az apa kilétét a lány nem hajlandó elárulni, a telefonkönyvben keres apajelöltet. A válóperek és az apasági kereset, a család és más családok életének bonyodalmai fergeteges vígjátékká dagadnak.

Harmadikként a szentpétervári nagycirkuszba repít A Cirkuszhercegnő 2018. április 21-én 19 órakor. Fedja, a cári Oroszország tisztje, nagybátyjának menyasszonyába, Fedorába szerelmes. A nagybácsi tudomására jut ez a szerelem, és tönkreteszi Fedja tiszti karrierjét. Fedora az öreg herceg felesége lesz, ám hamarosan özvegy marad. Fedja, a nagyszerű lovas, Mister X néven a pétervári cirkusz nagy szenzációja lesz, látványos produkcióját mindig fekete álarcban mutatja be. Fedora is elmegy a cirkuszba, ahol találkoznak, de nem ismeri fel a férfit, s amikor az szerelmet vall neki, elutasítja… Szerelem, csalódás, boldog egymásra találás – ahogy ezt egy igazi operettől elvárhatja az ember.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A Váci Dunakanyar Színház másik, elmaradhatatlan bérlete a Víg Vác szintén három előadást tartalmaz, melyekben a korábbi években megszokott módon újra a kacagásé lesz a főszerep. Elsőként október 7-én 19 órakor a Michael Frayn: Még egyszer hátulról című előadáson derülhetnek. A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház premierjének főbb szerepeiben Vándor Éva, Kautzky Armand és Bozó Andrea látható.

A színház káoszból rendet teremt, na de nem izgalmasabb a rendetlenség? Minél nagyobb, annál jobb. Nos, jó hírünk van (a darabbéli társulatnak nem biztos), lesz itt káosz, nem kevés! A színházcsinálás mindig izgalmas téma, főleg ha döcögős-röhögős. Megálmodunk valami szépet és nagyot, majd jönnek a próbák, s velük a határidő, a kellékek, a rivalizálás, a szerelmek, a hiszti, a botrány, a „lenyeljükabékát”, a dühroham, a dugipia, a takarásban a folyton ellógó kolléga, meg a beugró beugrójának a beugrója… De végül megvan minden, (talán) összeáll az előadás, a siker garantált!

December 15-én 19 órakor Az asszony körbejár című bohózatból pedig kiderül, miért is olyan veszélyes szerkezet egy gramofon. Alcide Chanal éppen üzenetet rögzít vele, hogy távol élő húgának esküvői gratulációt küldjön, de bekapcsolva felejti a felvevőt. Így azt is visszahallgatja később, amint felesége megbeszéli az esti randevút gyerekkori barátjával, Émile Renauxval. Rajtaütés, rendőrség, ökölharc… Dominóként borulnak a házasságok, kézről kézre járnak az asszonyok és nincs megállás, mert minden szerető unalmas zsarnokká válik, amint férj lesz belőle. Briliáns bohózat a francia vígjáték nagymesterétől, a házasság természetéről. A szereposztás itt is kiváló: Szabó Sipos Barnabás, Fogarassy Bernadett, Csengeri Attila, Tunyogi Bernadett, Beleznay Endre és Cseke Katinka gondoskodnak a két felvonásnyi jókedvről.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A Váci Dunakanyar Színház közönségének Olt Tamás (Minden kezdet nehéz, Megadom magam) neve már garancia a sikerre. Rák Zoltánnal készített, Déryné hadművelet című népi abszurdjában egészen biztosan nem fognak csalódni. Miképpen hajdan Déryné és komédiástársai kicsiny falvakba elvitték a színház csodáját, azonképpen a Gózon Gyula Kamaraszínház színészei 2018. február 10-én 19 órakor nekilódulnak elgondolkodtatni, gyönyörködtetni, ámde kacagtatni is a tisztelt nagyérdemű közönséget népi adomákkal, tanulságos történetekkel, székely góbéságokkal.

A Váci Dunakanyar Színház bérleteire már most nagy az érdeklődés, az érdeklődőknek érdemes jóelőre bebiztosítani a helyüket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments