Váci Köz-tér: Amikor egy díjátadó is problémát okoz

Az utánpótlás és para evezős országos bajnokságot idén a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) sajnos a csepeli evezős pályán volt kénytelen megrendezni, a váci klub részvételével. Ami alapjába véve nem is lenne nagy baj, hiszen a víz adott, de minden mást elő kell(ene) teremteni ahhoz, hogy egy országos bajnokság színvonalához mérten legyen megrendezve!

A rengeteg probléma mellett a díjátadóra tenném a hangsúlyt, mivel ez a koronája a versenyzők egész éves kemény munkájának! Itt lenne az ünneplés helye!

De… az alapvető tárgyi eszközök sem álltak rendelkezésre ehhez! A hely adottságait nem kihasználva a lehető legrosszabb helyen lett kialakítva a díjátadás.

–  Bár az érmek megvoltak, csak jó néhány leesett a szalagról és a földön landolt átadás után, igaz, kérésre kicserélték.

– Dobogó? Na az nem volt!

– Mikrofon helyett egy halk hangú hölgy próbálta szólítani a versenyzőket a gazos placcra, a MESZ plakát elé, ami egy tetőléchez kötözve lifegett.

Ezek a körülmények az egész versenyhétvége alatt fennálltak, de ami miatt tollat ragadtam, az a díjátadó, amiben érdekelt volt a gyermekem is.

A program szerint – amely a délután folyamán lett kifüggesztve – a mi díjátadónknak is 17 óra és 18:15 között kellett volna lezajlania. Így annak rendje és módja szerint az érdekelt versenyzők és hozzátartozóik ott várakoztunk. Több versenyszám 1-2-3. helyezettjei a „halk szólítás” után megkapták az érmeiket.

A végéhez közeledve már kezdett kialakulni a káosz, majd elfelejtették a férfi tanuló kétpár (FT2x) versenyzőit kihívni, rákérdezésünkre azt a választ kaptuk, hogy most ezt nem adják át, mivel időközben a két csepeli versenyzőnek (ők lettek az elsők) más elfoglaltsága akadt, így folytatják majd fél 8-kor az átadást, a programra hivatkozva, ami ugyebár már nem ezekre a versenyszámokra szólt.

Picit durrogva, de mindenki tudomásul vette. El is érkezett a folytatás, versenyzők, edzők, hozzátartozók várakoztunk… Sorban átadásra kerültek az érmek, és akkor jött, hogy vége. Igen ám, csakhogy még mindig nem kapták meg az érmeiket a FT2x versenyzői, megint el lettek felejtve!

Természetesen szóltunk, hogy mi még hátra vagyunk, erre egy csöppet lekezelően közölték, hogy akkor majd holnap átadják! Ezt azért már nem hagytuk szó nélkül (gyerekek, szülők, edzők)! Ekkor következett a csúcspont, hogy a programváltozást ők kiírták,  vagyis most fogják!  Ja, időben! És arról sem tehetnek, hogy nem jelentek meg a versenyzők!

Ha hallották volna, hogy szólítják őket, biztos ott lettek volna! Ezek alapján azt hiszem kijelenthetem, hogy kritikán aluli volt a díjátadás!

Több mint tíz éve minden versenyen, országos bajnokságon ott voltam, támogatva a gyermekemet, a klubját, a szövetséget, a sportágat. Úgy gondolom, hogy minden sportbarát embernek van elvárása a versenyek színvonalával kapcsolatban, viszont ezen felül nekem van összehasonlítási alapom is. És sajnos azt kell mondanom, nemhogy fejlődne, elég észrevehetően romlik! Az év közbeni versenyek megrendezése is hagy kívánni valót maga után, bár ezeket nem közvetlenül a MESZ szervezi.

Csak reménykedhetünk, hogy a jövőben minden versenyen meglesz a színvonal és megteremtik az élményt mindenki számára! ♦


Szeretnénk megismerni a véleményed munkánkról. Kérünk, válaszolj kérdéseinkre!

Központi Gyógyszertár Vác

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments