ÁSZ-ellenőrzés a közpénzekről a Váci Egyházmegyénél

Megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása a Váci Egyházmegye Ordináriusa fenntartói feladatainak ellátására vonatkozóan. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése keretében a Váci Egyházmegye Ordináriusát ellenőrzi.

Az ÁSZ a stratégiájában célul tűzte ki, hogy az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy a közpénzeket az államháztartáson kívüli szervezetek is átlátható módon használják fel a közfeladatok szerződésben vállalt ellátása érdekében.

A Váci Egyházmegye Ordináriusa szociális és köznevelési közfeladatot végző intézmények fenntartója. Az Állami Számvevőszék ellenőrzése során értékeli, hogy a humánszolgáltatási közfeladatai ellátásához a költségvetési törvényekben biztosított központi költségvetési támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása, illetve annak fenntartó általi felhasználása szabályszerűen történt-e – írja az ÁSZ honlapján Kakas Sándor  ellenőrzésvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Az ellenőrzés az ÁSZ belső szabályozásnak megfelelően a jelentéstervezet készítésének szakaszába érkezett, folyamatban van a jelentéstervezet összeállítása. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!