Rodák Mária: „Ha hozzám jár, jól jár!”

Ilyenkor nyáron középpontba kerülnek a lábak, hiszen papucsban, szandálban próbáljuk túlélni a hőséget. De, nem csak ilyenkor érdemes figyelmet szentelnünk nekik, hanem az év minden napján érdemes foglalkozni velük, hiszen lábaink cipelik testünk egész terhét.

Rodák Mária gyógypedikűrös nevét szerintem sokan Vácon akár imába is foglalják, hiszen olyan gondokon-bajokon is segített már, amin akár egy orvos sem tudott. Bár nem ezt a szakmát szerette volna kitanulni, hanem a műkörmözést, azt hiszem ma sokan örülünk annak, hogy mégis emellett döntött.

Én akkor találkoztam vele először, amikor egy kirándulásra nem jó cipőt választottam és ezt az egyik lábkörmöm bánta. Mária, vagy ahogyan sokan nevezik Marcsi hitvallását egy orvostól vette, aki azt mondta egy továbbképzésen: „Ha megmentesz egy lábat, megmentesz egy életet!” Ő ma is ezt vallja.

„A kétezres évek elején egy erdőkertesi szalonban dolgoztam, ahová bejött egy nagylány azzal, hogy Marik doktor (Veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ) hozzám küldte, mert én vagyok a környéken a legjobb pedikűrös. Én persze nem hittem, azt gondoltam, rossz helyre jött, hiszen az orvost sem ismertem, és a szakmában is csak fél éve dolgoztam. Ezért nem hittem,hogy engem keres. De kiderült, hogy tényleg hozzám küldték, meg is oldottuk a lány problémáját. Ekkor döntöttem úgy, hogy ha valóban jó amit csinálok,akkor ezen az úton megyek tovább, tovább lépek a gyógypedikűr irányába” – meséli Marcsi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

Kitanulta a gombás körmök kezelését, a spange – körömszabályzó felhelyezését, a vírusos szemölcsök kezelését. Ma is sokaknak segít olyankor, amikor már kezdik feladni a reményt az emberek. Annak a híve, hogy megoldjon minden problémás helyzetet.

„Sokan keresnek fel problémáikkal, benőtt körömmel, szemölccsel, tyúkszemmel, vagy idős hozzátartozójukat hozzák el, mert már nem tudnak mit kezdeni lábaikkal.”

Akik ismerik Marcsit azok tudják, hogy sokszor már reggel ötkor is a szalonban van, és gyakran este nyolckor kapcsolja le a villanyt az utolsó vendég után. Megszállott? Szerinte nem, de senkit nem akar cserben hagyni, soha egy feladatot sem utasított még vissza.

Sok problémás esettel találkozik. Volt, hogy egy csontot szedett ki a vendége lábából.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

„A vendégem ujjperce eltört és keresztbe állt a lábujjában. Hónapokig kezeltem, mire kijött belőle. Először azt hittem, hogy egy körömdarab, de nagyobb volt annál. Először én is az érsebészetre küldtem őt, ahol azt mondták, minden rendben van a lábával. De nem javult az ujja, folyamatosan dagadt, gyulladt volt. Aztán a szervezet elkezdte ezt a csontdarabot kitolni. Miután kiszedtem teljesen meggyógyult a lábujja.”

Sajnos sokan csak akkor fordulnak szakemberhez, amikor már az otthoni praktikák nem használnak, vagy már annyira fájdalmas a dolog, hogy nem tudjuk mitévők legyünk. Ha időben keresnénk fel hozzáértőt, sok mindentől megkímélnénk magunkat. Nem szabad félni, mert ahogy Marcsi is mondja, egy körmöt is le lehet szedni fájdalommentesen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A szakember azt ajánlja ne kísérletezzünk otthon. Ha akár bőrkeményedés van a sarkunkon, azzal is érdemes pedikűröshöz fordulni, és nem otthon leszedni, mivel sokkal nagyobb kárt is tudunk tenni a bőrünkön.

„Ha pedig komolyabb gonddal nem kérünk segítséget, akkor az bizony a testünk több pontján is okozhat gondot. Egy tyúkszem, vagy szemölcs a talpon, akár boka és térd problémákat is okozhat, mivel igyekszünk nem arra a részre terhelni” – véli a szakember.

Ma már rengeteg lehetőséget kínál a kozmetikai piac a lábápolásra. Ezek közül azonban nem mindegyik hatásos, vagy ha olyankor használjuk, amikor nincs is olyan gondunk, akár súlyos problémákat is okozhatunk saját magunknak.

Rodák Mária évekig a belvárosban dolgozott, pár hónappal ezelőtt Deákvárra tette át a székhelyét. Szalonja csendes, családiházas övezetben található, ahová még várja fodrászok, kozmetikus, és akár masszőr, műszempillás jelentkezését is. További információ: 06-30/644-2438, www.gyogypedikurvac.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments