A veszélyes játszótéri akácfák miatt Mokánszky Zoltánhoz fordultak a szülők

Három félig kiszáradt akácfa van a Sirály utca és az Újhegyi út által határolt tömbbelső játszóterén, amelyek veszélyeztetik a gyermekek biztonságos játékát. Bár a szülők már a városfejlesztőhöz fordultak április 6-án, eddig nem történ semmi az ügyben. Pénteken levélben kérték Mokánszky Zoltánnak, a körzet képviselőjének közbenjárást is. A városháza reakciójából kiderül, hogy folyik a munka, de sok időt vesz igénybe, ezért a polgárok türelmét kérik.

A városatya a helyszínre hívott össze sajtótájékoztatót, ahol elmondta: az akácfák ágain tüskék vannak, amelyek veszélyesek a gyerekekre nézve, ha lehullanak.

„Az egyik szülő kérte, hogy vágják ki a fákat. Nyilván pótolni kellene ezeket, gyermekbarát fákkal. Nem is az a szülők baja, hogy április 6-ka óta válaszra sem méltatták őket, hanem az, hogy a probléma nem oldódott még meg. Feltenném a kérdést a városvezetés felé, hogy a játszótereken a balesetveszély elkerülése vagy megelőzése elsőbbséget élvez-e bármi másnál” – mondta a képviselő. Hozzátette: kíváncsi lenne arra is, hogy áprilisban hol végeztek favágást, vagy gallyazást a városban és ott ezt a balesetveszély indokolta-e.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Mokánszky Zoltán a játszótéri eset mellett, számos deákvári problémát is elsorolt még, amelyek szintén fákkal kapcsolatosak és jelezték felé az ott lakók.

A képviselő felvetéseire a városháza reagált. A városvezetés megnyugtatónak tartja, hogy a volt alpolgármester ismét hajlandó volt körzetének problémáival foglalkozni. Ugyanis a kérések ellenére hónapok óta nem észrevételezte az előterjesztéseket.

A szakemberek által végzett fanyírások, visszametszések nem jelentenek balesetveszélyt senkire. Az évek óta elhanyagolt növényzet helyreállítása időigényes folyamat, ezért türelmet kérünk a polgároktól.

Ezeket a munkákat a korábbi ciklussal ellentétben az önkormányzat már saját munkatársaival és az újonnan beszerzett gépeivel végzi. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments