Változásra buzdított Vácon Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Zajlik az országjárás, zajlik az ajánlásgyűjtés és a felkészülés az ellenzéki előválasztásra. Szerdán Vácon a fő téren a Momentum aktivistái gyűjtöttek aláírásokat, melyen részt vett Juhász Béla országgyűlési képviselőjelölt mellett Fekete-Győr András, a mozgalom miniszterelnök-jelöltje is.

„Az előválasztás azért jó, mert újra be tudunk vonni benneteket a közös ügyeinkbe és ti vagytok azok, akik el tudjátok azt dönteni, hogy kik vezessék és képviseljék majd az ellenzéket a 2022-es választásokon” – mondta Fekete-Győr András. Hozzátette: ők valódi rendszerváltást szeretnének Magyarországon, mert pártjuk kritikus szemmel néz az elmúlt harminc év történéseire.

„Nem szeretnénk olyan nagyon sokat. Szerintem az, hogy valaki korszerű tudást, jó egészséget és jól fizető munkahelyeket szeretne a magyaroknak, ez a minimum az Európai Unióban és Európában. S mi ezért dolgozunk. A mi programunknak, az Új Magyarország Tervnek három fő prioritása van. Ez az oktatás, a finn típusú iskolarendszer bevezetése Magyarországon, megbecsült tanárokkal és olyan diákokkal, akik a 21. századra fel vannak készülve, akik beszélnek nyelveket. Akik tudnak csapatban dolgozni és gondolkodni, akik kreatívan gondolkodnak, vannak pénzügyi ismereteik, európai uniós ismereteik és még sorolhatnánk. Teljesen meg kell újítani a magyar oktatást, ez az egyik” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

A mozgalom programjának másik pillére az egészségügy. A politikus szerint a befizetett egészségügyi járulékért nem kapnak cserébe semmit az emberek. Csak olyan ellátást, olyan kórházakat, amiben alig van orvos, alig van ápoló, alig van műszer. Úgy gondolja, hogy itt az ideje a magyar egészségügyet felzárkóztatni, mert mi sem érünk kevesebbet, mint az osztrákok.

„Jelenleg a magyar ember az körülbelül 7 évvel rövidebb ideig él, mint egy osztrák. Pedig csak néhány száz kilométer választ el bennünket” – mondta példaként.

Programjuk harmadik pillére a munkahely, mert szerintük nagyon fontos, hogy jól fizető, euróban fizető munkahelyek legyenek Magyarországon.

„Ezért a kormányváltás első napjaiban meg fogjuk kezdeni a csatlakozást az euró övezethez és magasabb hozzáadott értékű munkahelyeket fogunk támogatni, olyan munkahelyeket, amik fenntarthatóak, tehát amik a bolygónkat kímélik és olyan munkahelyeket, ami minden magyar számára nyitva áll” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

A választókerület előválasztásán Juhász Béla, Sződliget polgármestere képviseli a mozgalmat. Mint elmondta: az utóbbi hetekben, napokban kint volt az utcán, beszélgetett az emberekkel, akik leginkább arra voltak kíváncsiak, hogy miből fogják a terveiket megvalósítani.

„Annak idején, amikor vállaltam azt, hogy országgyűlési képviselőként, képviselő-jelöltként elindulok a Momentum színeiben, beszéltem Andrással, beszéltem a házvezetőséggel és megkérdeztem tőlük, hogy mi lenne az a fontos feladat, ahol én helyt tudnék állni az én szakismeretemmel? Abban maradtunk, hogy a legfontosabb dolog az az elszámoltatás lenne. Tehát azt mondom, hogy van itt pénz. Nem kell nagy dolgot csinálni. Azt a pénzt, amit az utóbbi 11 évben elloptak, azt vissza kell szereznünk. S ebből a visszaszerzett pénzből bőven jut Vácnak is és bőven jut majd Vác környékének is” – mondta. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments