Koronavírus: védőfelszerelések és Túró Rudi a kórháznak

Továbbra is sokan nyilvánítják ki segítőkészségüket a vírusjárvány kapcsán. Vannak, akik rendszeresen bevásárolnak idős családoknak, mások pénzzel támogatják a különböző kezdeményezéseket. Az önkormányzat is a lehetőségeihez képest próbál segíteni azokon, akik ebben a nehéz helyzetben rászorulnak. Az elmúlt pár napban is tanúi lehettünk a szolidaritásnak: a váci Rotary Club tagjai és a magánszemélyek is részt vettek például a kórház támogatásában.

Mint már megírtuk, vasárnap a kórház sürgősségi osztálya részére 200 szájmaszkot, 500 pár gumikesztyűt és 15 plexi arcvédő pajzsot adtak át a váci Rotary Club tagjai, a vételárat, 390 ezer forintot maguk gyűjtötték össze. „Sajnos sem az idő, sem a helyzet nem volt alkalmas arra, hogy fényképeket készítsünk és az átadás ünnepélyes keretek között jöjjön létre, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy segíthettünk” – írták.

Egy adományozó több doboznyi Túró Rudival lepte meg a váciakat. A finomságok egy részét Tótváradi-Nagy Bence és Rozmaring Sándor önkormányzati képviselők a váci kórház pszichiátria osztályán fekvő akut és krónikus betegeknek, valamint az ápolási osztály idős betegeinek adták át. Az adomány többi részét Deákváron és a Naszály-hegyen elő, rászoruló családoknak juttatták el a hétvége folyamán. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments