Átadták a pandémia miatt elmaradt városi díjakat, elismeréseket

Pénteken tartották meg a pandémia miatt elmaradt díjátadót, ahol a sport, az oktatás, nevelés, szociális területen ismerték el a szakembereket, de a színesdiplomás pedagógusokat is köszöntötték.

Az ünnepségen Inotay Gergely alpolgármester mondott beszédet, aki kiemelte: bár a koronavírus okozta, hogy nem tudták átadni a városi kitüntetéseket, de szintén a járványnak köszönhető, hogy most közösen, számos nyugalmazott és aktív szakembert ismerhetnek el.

„Önök, akik ma itt ülnek és szerencsém van köszönteni, olyan erények és képességek birtokában látják és látták el szép hivatásukat, mint a kitartás, a példamutatás, a szenvedély, a hivatástudat, az öröm, a kitartás. Önök jobban tudják, mint mi, mit jelent ez. Egy végigküzdött szakmai életút a gyerekekkel, a rászorultakkal, vagy épp a tehetségekkel. De ugyanez a helyzet a példamutatással, a szenvedéllyel, a szakma szeretetével és legfőképp az örömmel. Azt hiszem ez az öröm ma a kulcsszó” – mondta.

A rendezvényen először a színesdiplomás pedagógusokat köszöntötték az intézmények igazgatói, munkatársai.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Gyémántdiplomások: Erdélyi Attiláné – Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola; Oravecz Istvánné – Váci Radnóti Miklós Általános Iskola; Skripeczky Gyuláné – Váci Madách Imre Gimnázium; Somogyi Györgyné – Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola, AMI.

Arany díszdiplomások: Tekes Rozália – Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola; Pajor Ferencné – VSZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma; Csendes Csabáné – VSZC Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnázium.

A városi kitüntetéseket Matkovich Ilona polgármester, Inotay Gergely alpolgármester és Fehér Zsolt, az Emberi Kapcsolatok Bizottságának elnöke adta át.

„Vác Város Szociális Munkáért” kitüntető címben részesült: Tóth Zoltánné, a Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének élelmezésvezetője.

A szociális ágazatban dolgozók munkáját oklevéllel ismerték el: Dornai Edit, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének Szegfű utcai Bölcsőde kisgyermeknevelője; Kovács Istvánné, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének Fejlesztő Napközi Otthon vezetője;  Tenczel Ferencné, Vác Város Önkormányzat Bölcsődék és Fogyatékosok Intézményének Baba utcai Bölcsőde és Speciális Csoport vezetője is; Déri Ditta, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ családsegítője; Sigray-Szabó Mónika, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ mediátora; Papp Livia, a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ óvodai-iskolai szociális segítője; Özv. Lakatos Gézáné, Vác Város Önkormányzat Szociális Szolgáltatások Háza, Hajléktalanok Átmeneti Szállásának takarítónője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

„Váci Katedra” díjban részesült: Bagyinszki Beáta, aki közel 40 éves pedagógiai munkáját kezdetektől fogva a Váci Deákvári Óvodában végezte; Dérné Laczhegyi Zsuzsanna, aki munkáját 1989-ben kezdte a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában; Furcsa Gábor, a Táncsics Mihály Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium szakmai oktatója, igazgatóhelyettese.

„Vác Város Tehetséggondozásáért” díjban részesült:  Véglesiné Bíró Erzsébet, aki 30 éve a VSZC Boronkay György Műszaki Technikum és Gimnázium meghatározó matematika tanára.

„Vác Város Oktatását Segítő Munkáért” díjat vehetett át: Lugosi Sándorné, aki 1983 óta a Váci Alsóvárosi Óvoda megbízható, aktív dolgozója.

„Vác Város Sportjáért” kitüntetésben részesült: Németh András, kézilabda mesteredző, a Váci Női Kézilabda SE szakmai igazgatója;  id. Veres Ferenc, aki több évtizeden keresztül volt a Váci Reménység Sport Egyesület elnökségi tagja, mozgatórugója;  Nógrádi Tivadar-Noé Gábor masters evezőpáros is. A két versenyző fiatal korában és jelenleg is a Váci Városi Evezős Club versenyzője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

A rendezvényen közreműködött Cs. Nagy Ildikó zongoraművész, Huszár Anita énekművész, és Laczkó Bálint, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium tanulója.

Az ünnepség végül állófogadással ért véget, ahol Matkovich Ilona polgármester mondott pohárköszöntőt és elismeréssel nyilatkozott a kitüntettek munkájáról. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments